6.6.2022

Početna konferencija projekta "Obojimo život"

Službeno je započela promocija projekta "Obojimo život" održavanjem početne konferencije dana 3. lipnja 2022. godine u prostorijama nositelja projekta udruge Zdravi Grad u Splitu. Geopark Viški arhipelag sudjeluje na projektu kao projektni partner, a sam projekt je usmjeren na senzibiliziranje i edukaciju mladih o važnosti mentalnog zdravlja, borbe protiv depresije i poremećaja iz depresivnog kruga. Kroz projekt će se izraditi program rada stručnjaka, edukaivni filmić te osmisliti kazališna predstava. Na području Geoparka Viški arhipelag provest će se i kampanja o tjelesno-preventivnih aktivnostima. Početnoj konferenciji su se pridružili mnogi profesori i psiholozi, a posebno moramo istaknuti i brojne učenike Pomorske škole u Splitu.

Početnom konferencijom smo okupljenima predstavili projekt, cilj projekta, aktivnosti i ciljane skupine, a dr. sc. Andrea Russo, izv. prof. je održala i predavanje na temu mentalnog zdravlja. Predavanjem se nastojalo osvijestiti prisutne o pojmu mentalno zdravlje, kako prepoznati naznake i simptome poremećaja, kako kod nas samih, tako i kod drugih te kako reagirati u takvim situacijama. Posebno je važno naglasiti kako rješenja kod mentalnih poremećaja postoje, a pravodobna reakcija i liječenje igraju ključnu ulogu.

Početna konferencija je i medijski popraćena, a prilog možete pogledati na Youtube stranici Dalmacija TV: https://www.youtube.com/watch?v=E-BS96_LZPk&t=1269s

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Obojimo život
Početna konferencija projekta "Obojimo život"

Posljednje novosti

4.9.2023

Radionica "Morski otpad"

više
2.9.2023

Izvještaj o provedenoj akciji čišćenja uvale Duboka

više
29.8.2023

Poziv za akciju čišćenja uvala Duboka projekt Pogled na more - edukativni punktovi otoka Visa

više
Ostale aktualne novosti