21.7.2020

GeoEko2019

U sklopu projekta GeoEko 2019 pristiglo je 416 likovnih radova u sklopu poziva na javni natječaj "Nacrtaj svoj morski organizam." Radovi su pristigli iz različitih ali svih dijelova Hrvatske, iz Bosne i Hercegovine, Srbije pa čak i iz Atene u Grčkoj.

Likovni radovi su izuzetno kreativni, i jako smo ponosni na ovoliki odaziv djece, njihovih teta iz dječjih vrtića, roditelja, učitelja i mentora u različitim ustanovama.

Hvala svima na sudjelovanju, biti će ovo težak zadatak izabrati samo 2 rada koja će biti aplicirana na višekratnim plastičnim čašama.

Trenutno je aktivna online izložba na Facebook stranicama Geoparka Viški arhipelag, gdje svaki dan objavljujemo po grupu radova iz koje će se odabrati rad s najviše lajkova i ući u drugi krug izbora. Time će javnost odabrati jedan rad, a drugi rad biti će odabran od strane stručnog tima kojeg predvodi slobodna umjetnica Alma Božanić Čače, zajedno s jednim djetetom, Leom Vojković-predsjednicom udruge Islomania, Jakšom Božanićem i Dalkom Zanki.

Izabrana dva rada, po ideji projekta GeoEko 2019 će biti aplicirana na višekratne čaše, koje će se koristiti na gradskim manifestacijama, kako bi što više utjecali na manje korištenje plastike u svakodnevnom životu.

Pratite nas i lajkajte radove koji Vam se najviše sviđaju.

GeoEko2019

Posljednje novosti

22.11.2022

Izložba fotografija speleoloških objekata UNESCO geoparka Viški arhipelag

više
9.11.2022

Akcija čišćenja jame na Lušku bardo i špilje Brojkovica

više
10.10.2022

Novi video o mentalnom zdravlju

više
Ostale aktualne novosti