21.4.2021

Izvrsne vijesti!

Magma Unesco Global Geopark kao začetnik GEOfood branda u suradnji sa nekoliko svjetskih geoparkova prijavio je projekt "GEOFood za održivi razvoj u UNESCO svjetskim geoparkovima" te je projekt odabran za financiranje od strane International Geoscience Programme (IGCP). Projekt je prepoznat kao jedan od 18 novih projekata koji su dobili potporu za umrežavanje, istraživanje i razvoj najboljih praksi te je dobio „Posebnu nagradu" vijeća IGCP - 2021.

Ovaj projekt predlaže znanstveni pristup GEOfoodu, polazeći od povezanosti između geonasljeđa, georaznolikosti, usluga ekosustava, proizvodnje hrane i održivog razvoja. Projektom će se uspostaviti metodologije za procjenu, provedbu i prezentaciju rezultata GEOfood-a. Stvorit će postupke, smjernice, tiskane materijale i druge alate za provedbu koncepta u više od 26 područja širom svijeta. Rezultati će se zatim analizirati i širiti u znanstvenoj zajednici kao i u međunarodnoj mreži UNESCO geoparkova.

Čestitamo Magmi Geoparku i ponosni smo partneri ovog GEOfood projekta kao i provoditelji GEOfood branda na području našeg Geoparka.

Izvrsne vijesti!

Posljednje novosti

22.11.2022

Izložba fotografija speleoloških objekata UNESCO geoparka Viški arhipelag

više
9.11.2022

Akcija čišćenja jame na Lušku bardo i špilje Brojkovica

više
10.10.2022

Novi video o mentalnom zdravlju

više
Ostale aktualne novosti