21.4.2021

Izvrsne vijesti!

Magma Unesco Global Geopark kao začetnik GEOfood branda u suradnji sa nekoliko svjetskih geoparkova prijavio je projekt "GEOFood za održivi razvoj u UNESCO svjetskim geoparkovima" te je projekt odabran za financiranje od strane International Geoscience Programme (IGCP). Projekt je prepoznat kao jedan od 18 novih projekata koji su dobili potporu za umrežavanje, istraživanje i razvoj najboljih praksi te je dobio „Posebnu nagradu" vijeća IGCP - 2021.

Ovaj projekt predlaže znanstveni pristup GEOfoodu, polazeći od povezanosti između geonasljeđa, georaznolikosti, usluga ekosustava, proizvodnje hrane i održivog razvoja. Projektom će se uspostaviti metodologije za procjenu, provedbu i prezentaciju rezultata GEOfood-a. Stvorit će postupke, smjernice, tiskane materijale i druge alate za provedbu koncepta u više od 26 područja širom svijeta. Rezultati će se zatim analizirati i širiti u znanstvenoj zajednici kao i u međunarodnoj mreži UNESCO geoparkova.

Čestitamo Magmi Geoparku i ponosni smo partneri ovog GEOfood projekta kao i provoditelji GEOfood branda na području našeg Geoparka.

Izvrsne vijesti!

Posljednje novosti

23.4.2024

Radionice na temu morskog otpada na plaži Batarija

više
18.4.2024

Radionica o morskom otpadu na plaži Jurkovica

više
15.4.2024

Eko akcija čišćenja morskog otpada iz komiške luke

više
Ostale aktualne novosti