9.8.2022

Nove publikacije nakladnika Geopark Viški arhipelag

Geopark Viški arhipelag je u 2022. godini izdao dvije nove publikacije čiji je autor prof. emerit. Joško Božanić. Promocija publikacija je bila dio Festivala mora – Rota Palagruzona 2022. godine, a održala se 23.lipnja na terasi Kaštel Komune. Promociji su prisustvovali mnogi stanovnici i zaljubljenici u Viški arhipelag, a dodatno su doprinijeli svečanosti i UNESCO evaluatori koji su pristigli povodom revalidacije UNESCO oznake Geoparka Viški arhipelag.

Knjiga Insula ultima – vodič po pučinskim otocima UNESCO-ovageoparka Viški arhipelag je kulturno-antropogeni vodič koji na 80 strana uvodi čitaoca u svijet prirodne, kulturne i povijesne baštine nekih od najvećih dragulja UNESCO-ova geoparka. Knjiga je tiskana na hrvatskom i engleskomjeziku. Knjiga Uzlovi i upletke komiške ribarske tradicije na 60 strana opisuje tradicionalne nazive uzlova i upletki sa impresivnim glosarom. Mnogi od ovih naziva već dulje vrijeme nisu u upotrebi, a ova knjiga se s pravom može nazvati čuvarom naše maritimne baštine od zaborava. Knjiga je tiskana na hrvatskom jeziku.

Obje knjige su dio suvenirnice posjetiteljskog centra Geopark Viški arhipelag na adresi Put Batude 2, 21 485 Komiža, a zainteresirani mogu i slati svoje upite na e-mail adresu geopark@geopark-vis.com.

Nove publikacije nakladnika Geopark Viški arhipelag

Posljednje novosti

29.9.2022

GEOfish manifestacija

više
28.9.2022

Radionica Planet Brusnik

više
21.9.2022

Tečaj permakulture 2022. godine

više
Ostale aktualne novosti