5.9.2020

Partneri Geoparka - Royal Marine Croatia

Razgovor sa najmlađim članom i Službenim partnerom Geoparka Viški arhipelag od samog početka, protekao je u jako ugodnom ozračju. Saznali smo još mnogo zanimljivih informacija. Jakov Smolić, 20-togodišnjak, su-vlasnik i voditelj Agencije za turistički obilazak “Royal Marine Croatia” iz Komiže, priča 3 jezika, bavi se ronjenjem od svoje 10-te godine, a sa bratom Rokom ulazi u “business” sa svojih tek 15 godina. Royal Marine Croatia nudi usluge tura, transfera i najma broda sa skiperom.
Pročitajte intervju sa Jakovom Smolićem, saslušajte viziju mladog čovjeka punog entuzijazma , pogledajte ponude od “Royal Marine Croatia”, zasigurno možete pronaći nešto za sebe.

Kako ste došli do ideje za baviti se baš ovom djelatnošću?
Sam početak kreće još od roditelja, naime, moj otac se bavio pružanjem usluga transfera još od 2002. godine gdje se i rodila moja ljubav prema moru. Današnja organizacija posjeta Modroj špilji je drugačija u odnosu na prije. Tih godina oko 2002. se radio transfer direktno na ulaz u špilju, gdje se prebacivalo na manju brodici/pasaru/ direktno ispred ulaza u špilju. Danas je ta organizacija mnogo sigurnija i lakša za realizaciju. Veće su gužve jer je danas Modra špilja Hot Spot, ali ujedno je i bolja oragnizacija posjeta špilji.
“Jednom prilikom, sa svoje 3 godine, krenuo sam s ocem prema Biševu, preuzeo sam volan broda u ruke. Onako kroz igru zavrtio sam volan toliko snažno da se svima zavrtilo u glavi od okretanja broda oko svoje osi. Svi su ostali “iznenađeni” tim manevrom, dok se meni svidjela ta vožnja i upravljanje, toliko da dan danas pamtim taj dan” – priča nam svoju anegdotu Jakov.

Ubrzo nakon kreirane ideje, krenuli ste i u realizaciju?
Da, ideja je postala stvarnost i svake godine pokušavamo se dodatno usavršiti, popraviti nedostatke koje smo uočili u prijašnjoj sezoni. Razvijamo i kreiramo promotivne materijale, širimo ponudu i nastojimo ostati predani poslu s istim žarom kao kada smo krenuli s razvijanjem branda Royal Marine Croatia!

Pričate u “MI” formi, koga smatrate pod tom “MI”?
Pod MI, smatram moj “Team” tj tim Royal Marine Croatia, s kojim sam vrlo ponosan. Naš tim čine: 2 bookerice, 2 skippera i 1 mornarica poi menu Rozita. Ovo joj je prva godina rada za Royal Marine Croatia, ali ne i zadnja.

Uz izvrstan i pozitivan tim, razvijate I odličan marketing, te vas se sve više prepoznaje kao pružatelja turističkih usluga. Na TripAdvisoru imate jako mnogo pozitivnih kritika i dobre recenzije!!! Koji su sljedeći koraci u promociji?
U ovih 5 godina razvili smo se na društenim mrežama Facebook I Instagram, posjedujemo vlastitu web stranicu, dostupni smo u svako doba na službenom telefonu tesmo dostupni preko Viber i WhatUp aplikacija za domaće i strance, ovisno o navikama posjetitelja.
Sljedeći korak je izrada promo videa kojeg planiramo prikazivati na trajektima, katamaranima u Centru za posjetitelje Geoparka, kod našeg kolege i suradnika u ronilačkom centru B-24, na našem štandu na rivi i na tako tim sličnim mjestima. Cilj je da nam se vidljivost širi i povećava.

Što imate sve u ponudi? Ukratko, nabrojite nam nekoliko tura koje po vašem iskustvu smatrate zanimljivima.
Svaki posjetitelj otoka Visa ima svoje želje koje mi nastojimo ukomponirati ovisno o našim mogućnostima, no izdvojio bih ovih nekoliko ponuda:
- Zalazak sunca uz mogućnost obilaska potopljenog broda Teti, koji se nalazi na dubini od 10-30m
- Privatne ture na otok Brusnik ili Svetac, u suradnji s domaćinom na Sv. Andriji. Svugdje je prisutna geološka strana priće, ali kod posjeta Brusniku ona je neizbježna. Ovu turu još nazivamo i Egzotična tura – ukoliko se posjetitelj želi zaustaviti na ručak na otoku Svetcu
- Cave explorer tura je tura gdje se istražuju špilje Viškog arhipelaga (Modra, Medvidina, Bila, Zelena špilja. Tu uvrstimo i uvalu Stiniva, koja je geološki gledano, nekoć bila špilja. Te imamo još nekoliko špilja koje obiđemo, ali nećemo isticati imena. Na taj način iznenadimo posjetitelja i počastimo ih sa posjetom na dodatnu lokaciju.
Kao ronioc, dobro poznajem podmorje ali i nadmorje Viškog arhipelaga te to iskustvo i poznavanje prirodne baštine rado prenosim posjetiteljima koji su prvi put kročili na Vis.

Želiš li još nešto posebno istaknuti?
Tko se odluči na korištenje naših usluga, smatram da će im biti veselo i zabavno, kao što je i nama.

Hvala na razgovoru Jakove, želimo cijelom timu i nadalje uspješno i veselo poslovanje. Za dodatne informacije posjetite:
web:
www.rmc.com.hr
fb.com/royalmarinecroatia
@royalmarinecroatia
GSM: +385 91 145 4502
mail:
info@rmc.com.hr

Partneri Geoparka - Royal Marine Croatia

Posljednje novosti

5.12.2023

3D model olupine zrakoplova B-24 Tulsamerican

više
8.10.2023

Čišćenje lokve Krušovica

više
4.9.2023

Radionica "Morski otpad"

više
Ostale aktualne novosti