12.12.2023

Radionica za OŠ Komiža u sklopu projekta "Komiška sabljarka"

Dana 11. prosinca 2023. godine organizirana je radionica na temu komiške sabljarke za učenike OŠ Komiža. Djeca su se upoznala s alatima koji se koriste pri lovu komiške sabljarke, komorama i načinom skladištenja te transporta ove vrijedne sirovine. Osim terenskog posjeta objektu Ribarske zadruge Komiža, djeca su posjetila i Posjetiteljski centar Geopark Viški arhipelag gdje su, kroz igru slaganja edukativnih puzzli, naučili i o pomalo egzotičnim vrstama morskih organizama koje čine najčešći prilov u lovu sabljarke.

Cilj radionice bio je upoznati djecu s osnovnim pojmovima vezanim uz ribarstvo, održivo gospodarenje i bioraznolikost mora te im približiti ribarsku tradiciju Komiže na     interaktivan i zabavan način!

Ova aktivnost je dio projekta Ribarske zadruge Komiža pod nazivom "Komiška sabljarka". Opći cilj projekta je doprinijeti održivom i konkurentnom ribarstvu.

Projekt Komiška sabljarka sufinancirana je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Tekst ove objave isključiva je odgovornost udruge Geopark Viški arhipelag i ni na koji način ne odražava stajalište Europske unije.

Radionica za OŠ Komiža u sklopu projekta "Komiška sabljarka"

Posljednje novosti

23.4.2024

Radionice na temu morskog otpada na plaži Batarija

više
18.4.2024

Radionica o morskom otpadu na plaži Jurkovica

više
15.4.2024

Eko akcija čišćenja morskog otpada iz komiške luke

više
Ostale aktualne novosti