7.12.2022

Radionice osvještavanja o mentalnom zdravlju

U srednjoj školi Antun Matijašević Karamaneo održane su radionice za mlade o depresiji i poremećajima iz depresivnog kruga. Radionice je vodio psiholog Marko Galić uz čiju motivaciju su mladi iskazali veliki interes za dijeljenje vlastitih stavova i mišljenja ponajprije o školskim obvezama i stresu koji se pojavljuje u svakodnevnom životu. Mladi su naučili kako bolje planirati vrijeme i obveze te na koji način smanjiti stres i kako se kvalitetnije nositi s istim. Aktivnost je provedena u sklopu projekta Obojimo život koji je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Zdravi grad, a osim radionice na Visu održane su i radionice u osnovnim i srednjim školama u Splitu, Imotskom, Kninu, Supetru i Kaštelima.

Svrha radionica je osvijestiti djecu i mlade o problemima depresije i poremećajima iz depresivnog kruga, važnosti ranog dijagnosticiranja i liječenja te prevencije u fazi prvih simptoma.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda,Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Geopark Viški arhipelag.

Obojimo život
Radionice osvještavanja o mentalnom zdravlju

Posljednje novosti

4.9.2023

Radionica "Morski otpad"

više
2.9.2023

Izvještaj o provedenoj akciji čišćenja uvale Duboka

više
29.8.2023

Poziv za akciju čišćenja uvala Duboka projekt Pogled na more - edukativni punktovi otoka Visa

više
Ostale aktualne novosti