25.6.2019

Rota Palagruzona 2019.

Bila nam je čast i zadovoljstvo prisustvovati na ovogodišnjoj Roti Palagruzoni na poziv organizatora. Ovom prilikom prvenstveno se zahvaljujemo Gradu Komiži, udruzi Palagruža, agenciji Alternatura, Nautičkom centru Komiža te svim ostalim sudionicima koji su pridonijeli ovoj lijepoj manifestaciji. Uz brojne počasne uzvanike i sami smo se potrudili da Geopark Viški arhipelag uveliča ovu manifestaciju očuvanja tradicije spašene od zaborava.

Zahvaljujemo prof. Jošku Božaniću, koji je svojim iskustvom i ležernim prijenosom znanja ostavio utiske na sve prisutne.

Od samog starta regate, putovanje prema Palagruži popraćeno je brojnim predavanjima i prezentacijama filmova što je pridonijelo važnosti održavanja Rote Palagruzone.

Obišli smo Palagružu uz stručno vođenje djelatnika Geoparka, a sve zajedno uveličano je i kazališnom predstavom Hvarskog pučkog kazališta uz održavanje predstave "Ribanje i ribarsko prigovaranje" na samom žalu.

Veliko hvala kuharima koji su razveselili naša nepca odličnim odabirom dalmatinskih recepata! Ovim tekstom i riječima kojima nema kraja želimo prenijeti bar djeličak Rote, malim segmentom fotografija da Vam bar na trenutak približimo ono što Rota Palagruzona pruža i zauvijek ostavlja neizbrisive doživljaje i emocije koji svak ponaosob nosi dalje u svom srcu.

Hvala lanternistima palagruškog svjetionika na uvijek lijepom i nezaboravnom gostoprimstvu.

Rota Palagruzona 2019.

Posljednje novosti

29.9.2022

GEOfish manifestacija

više
28.9.2022

Radionica Planet Brusnik

više
21.9.2022

Tečaj permakulture 2022. godine

više
Ostale aktualne novosti