5.5.2023

Terenska nastava "Morska geostaza"

Učenici Srednje škole Antun Matijašević Karamaneo iz Visa sudjelovali su na terenskoj nastavi koja je obuhvaćala prirodne i geološke znamenitosti Geoparka Viški arhipelag.

Terenska nastava je uključivala plovidbu brodom iz luke Vis kojom su se posjetile znamenitosti istočne i jugoistočne obale otoka Visa - svjetionik Stončica, otočić Ravnik - značajni krajobraz, Zelena špilja - geomorfološki spomenik prirode, uvala Stiniva - značajni krajobraz. Plovidbom uz južnu obalu otoka Visa učenici su imali prilike uživati u spektakularnoj obali oblikovanoj dobrouslojenim klifovima gornjokrednih rudistnih vapnenaca.

Na otoku Biševu učenici su posjetili slavnu Modru špilju, također zaštićenu kao geomorfološki spomenik prirode, te novi multimedijski Centar za posjetitelje Modra špilja-Biševo gdje su se upoznali s morskom i kopnenom faunom otoka Biševa te biševskom tradicijom i poviješću.

Nastava je završila povratkom u Grad Vis plovidbom uz sjevernu stranu otoka Visa.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Geopark Viški arhipelag.

Obojimo život
Terenska nastava "Morska geostaza"

Posljednje novosti

14.12.2023

Potpisan sporazum s Ribarskom zadrugom Komiža

više
14.12.2023

Radionica za Dječji vrtić Komiža

više
12.12.2023

Radionica za OŠ Komiža u sklopu projekta "Komiška sabljarka"

više
Ostale aktualne novosti