19.5.2023

Završna konferencija projekta "Obojimo život"

Zdravi grad je jučer, 18.5.2023. godine održao Završnu konferenciju projekt Obojimo život”. Na konferenciji su objavljeni rezultati projekta te je održana radionica pod nazivom “Očuvanje mentalnog zdravlja i kvalitete života” koju je održala predsjednica udruge dr. sc. Andrea Russo, izv. prof.
Projektom je osmišljena i tiskana brošura za rad s djecom i mladima na području zaštite mentalnog zdravlja.
Kroz prosinac 2022. godine održano je 8 radionica na kojima je prisustvovalo 188 mladih na 6 lokacija (Knin, Imotski, Vis, Supetar, Kaštela i Split) sa svrhom prevencije i podizanja svijesti o depresiji i poremećaja iz depresivnog kruga. Radionice su održali psiholozi/psihologinje Marko Galić, Dragana Jozić i Suzana Žužul.
Održali smo 12 radio konferencija na lokalnim radio postajama Knina, Imotskog, Visa, Brača, Splita i Šibenika gdje su stručnjaci pričali o mentalnom zdravlju.
Geopark Viški arhipelag, partner na projektu, je održao dvije jednodnevne radionice u prirodi te jednodnevni izlet za mlade s ciljem promoviranja zdravog načina života, provođenja slobodnog vremena u prirodi koristeći resurse Geoparka, a sve u svrhu promocije mentalnog zdravlja.
U okviru projekta Obojimo život osmišljena je predstava „Ispod površine“ koja se tijekom travnja i svibnja 2023. godine izvodila 5 puta za učenike sljedećih škola: Srednja škola Brač iz Supetra, Gimnazija Dr. Mate Ujevića Imotski, Pomorska škola Split, srednja škola “Braće Radić” u Kaštelima i srednja škola Brač iz Supetra na Braču koju je pogledalo preko 1000 učenika.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Geopark Viški arhipelag.

Obojimo život
Završna konferencija projekta "Obojimo život"

Posljednje novosti

4.9.2023

Radionica "Morski otpad"

više
2.9.2023

Izvještaj o provedenoj akciji čišćenja uvale Duboka

više
29.8.2023

Poziv za akciju čišćenja uvala Duboka projekt Pogled na more - edukativni punktovi otoka Visa

više
Ostale aktualne novosti