Autor:

GeoEko 2019

Projektom GeoEko 2019 izrađene su višekratne plastične čaše koje će se koristiti na različitim gradskim manifestacijama. GeoEko 2019 je projekt o osvještavanju štetnosti utjecaja jednokratne plastike na morski okoliš i na morske organizme. Problem otpada i morskog otpada je globalni problem koji je svake godine sve veći. A utjecaj ima i na otok Vis i Hrvatsku obalu. Izradom višekratnih plastičnih čaša smanjit ćemo upotrebu jednokratne plastike na otoku i time doprinijeti smanjenju ovog globalnog problema.

Projekt je sufinanciran od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.
Projekt je uspješno završen.

Opći cilj projekta:

Projektom su se educirale osobe mlađe dobne skupine (4-14 godina), kroz prezentacije i edukativna videa u partnerstvu s udrugom Islomania i akademskom slikaricom Almom Božanić Čače. Pozvana su djeca na sudjelovanje u likovnom natječaju s temom: “Moj morski organizam”. Odabran je dječji crtež od strane publike preko Facebook stranice Geoparka Viški arhipelag te danas krasi višekratne plastične čaše. Napravljeno je 450 čaša, koje će se koristiti u organizaciji raznih otočnih manifestacija.

Ciljevi i benefiti realizacije projekta GeoEko 2019

1. Osvještavanje populacije o štetnosti korištenja jednokratne plastike
2. Zaštita okoliša
3. Poticanje, razvijanje, unapređenje života na otoku

Nositelj projekta je Geopark Viški arhipelag u partnerstvu s udrugom Islomania i akademskom slikaricom Almom Božanić Čače.

Trajanje projekta Rujan 2019 - Rujan 2020.

No items found.

Aktualne vijesti vezane uz projekt

Trenutno nema objavljenih novosti vezanih uz ovaj projekt.
Pogledaj sve aktualne novosti