5.12.2023

3D model olupine zrakoplova B-24 Tulsamerican

3D model zrakoplova B-24 Tulsamerican izrađen je u sklopu projekta Grada Visa naziva ''Izrada 3D modela zrakoplova B-24 Tulsamerican''. Projektni partneri su Geopark Viški arhipelag i Turistička zajednica Grada Visa.

Cilj projekta je očuvati, zaštiti pomorsku baštinu kroz turističku valorizaciju izradom 3D modela olupine američkog zrakoplova bombardera B-24 Tulsamerican iz drugog svjetskog rata potopljenog kod otočića Paržanj Veli istočno od otoka Visa.

Voditelj projekta je Eduard Visković, tvrtka Kantharos d.o.o. za kopnena i podvodna arheološka istraživanja, dok je fotografije, nacrte i 3D model izradio Jerko Macura.

Projekt ''Izrada 3D modela zrakoplova B-24 Tulsamerican'' sufinanciran je sredstvima Splitsko-dalmatinske županije, Upravnog odjela za turizam i pomorstvo, u okviru Javnog poziva za financiranje projekta iz područja razvoja, zaštite i valorizacije pomorske baštine na području Splitsko- dalmatinske županije u 2023. godini.


Tekst ove objave isključiva je odgovornost udruge Geopark Viški arhipelag i ni na koji način ne odražava stajalište Splitsko-dalmatinske županije, Upravni odjel turizam i pomorstvo

Izrada 3D modela olupine zrakoplova B-24 Tulsamerican
3D model olupine zrakoplova B-24 Tulsamerican

Posljednje novosti

14.12.2023

Potpisan sporazum s Ribarskom zadrugom Komiža

više
14.12.2023

Radionica za Dječji vrtić Komiža

više
12.12.2023

Radionica za OŠ Komiža u sklopu projekta "Komiška sabljarka"

više
Ostale aktualne novosti