3.5.2023

Radionica "Podvodni svijet otoka Visa"

Djelatnici Geoparka Viški arhipelag održali su radionicu upoznavanja podvodnog svijeta s učenicima Srednje škole Antun Matijašević Karamaneo iz Visa. Radionica je održana u uvali Barjoška na sjeverozapadnoj obali otoka Visa, udaljenoj 2 i pol kilometra zračne linije od najbližeg urbanog naselja – Komiže.

Cilj radionice bio je upoznati učenike s morskom florom i faunom otoka Visa koristeći podvodni dron. Osim što su imali prilike gledati morsko dno i organizme koji na njemu žive doživljaj je pojačala zabava koju im je pružilo upravljanje podvodnim dronom. Stručnom interpretacijom voditeljice radionice Lane Schmidt učenici su imali prilike naučiti nove zanimljivosti koje pruža njihov zavičaj.

Okruženi prekrasnom prirodom učenici su uživali u suncu, zvuku valova, plavetnilu mora, šumu borova i misterioznom podvodnom svijetu još uvijek ne uznemirenom vrevom turista i razno raznih plovila koja se polagano vraćaju u Viški arhipelag dolaskom nove ljetne sezone.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Geopark Viški arhipelag.

Obojimo život
Radionica "Podvodni svijet otoka Visa"

Posljednje novosti

20.3.2024

Posjet ERASMUS studenata iz Francuske

više
19.3.2024

Keko Eko lutkarska priredba

više
11.3.2024

Koordinacijski sastanak europske mreže svjetskih geoparkova

više
Ostale aktualne novosti